Další názvy: rajče jedlé, rajče, rajské jablko
Čeleď: Solanaceae - lilkovité
Je to tyčková odrůda pocházející z Ameriky. Jedná se o rajče steakového typu,které se vyznačuje masitými plody téměř bez pecek. Má pevné plody, které mají zploštělý tvar a moc hezké žlutočervené zbarvení. Dosahují hmotnosti až 2 kg.Plody mají jemnou ovocnou příchuť. Tato odrůda je velmi výnosná (80-90 dní).
Rajče obsahuje velké množství přepážek a díky kompaktnosti se perfektně krájí na plátky. Je vhodná na sendviče, jako přízdoba, ale hlavně k tepelné úpravě. Můj osobní názor je takový,že pokudporoste ve skleníku nebo na záhoně,tak plody budou určitě veliké,ale za předpokladu, že jich na rostlině necháte jen pár. Roste jich vedle sebe totiž hodně a pak se na sebe mačkají a navzájem si brání v růstu. Já jsem udělala chybu a nevyštipovala jsem je a teď jsem to rajče nemohla ani utrhnout či ustříhnout, byl to boj. Navíc jsou zasazená jen ve 12 l kýbli.
Co se týče chuti, tak jsem zklamaná. Když jsem ho dala do pusy,tak mělo jemnou a příjemnou chuť ta se bohužel pomalu vytrácela až zbylo nějaké masité nic. Na kečup mi přišla masitá, se sušením nemám zkušenosti, tak možná na chleba s máslem. Pro mě rozhodně ne. Příští rok zkusím jiné masité.
Lilek rajče 'Beefsteak Pineapple' (Solanum lycopersicum)