Lilek rajče - Solanum lycopersicum 'Gardenberry' ( 'Tomatoberry')
Další názvy: rajče jedlé, rajče, rajské jablko
Čeleď: Solanaceae - lilkovité

Je to nově vyšlechtěná tyčková odrůda drobných (15-17g) rajčátek srdčitého tvaru,která se označují jako jahodová nebo také srdíčková a rostou na rostlině v dlouhých hroznech.

Na svět je přivedla japonská šlechtitelská firma TOKITA. Bohužel tady je "zakopaný pes". Při koupi
semínek se poměrně často stává že tyto semínka zaměňují za semínka jiných odrůd jahodových rajčátek např. Karla. Asi si někdo říká, no co rajče jako rajče,ale tady je ten rozdíl veliký.

Nejen ve výrazné chuti,ale hlavně v intenzivní vůni, která Vám provoní celou místnost a to říkám naprosto vážně.
Můj osobní názor je,že se jedná opět  o bezproblémovou odrůdu.
Rajčátka MUSÍTE nechat opravdu hodně uzrát,pak se teprve dočkáte velmi dobré chuti a silné vůně.
Jsou to tři roky,kdy jsem měla truhlíkovou  odrůdu.A proč to říkám? Rajčátka začala zrát velmi brzy a úroda z tak malého keříčku byla nekonečná,ale plody měly tvrdou slupku a na jazyku jsem cítila jemnou hořkost. Prostě mě nechutnaly. S touto odrůdou měly společnou tak akorát červenou barvu a tvar. Příští rok uvidím jaké odrůdy se mi zalíbí a jestli zůstane volné místo.
cz
Lilek rajče 'Gardenberry' (Solanum lycopersicum)
cz
cz
Lilek rajče - Solanum lycopersicum 'Gardenberry F1'
Čeleď: Solanaceae - lilkovité 

Plody jsou menší, srdčité či jahodové, dosahují průměrné hmotnosti od 15 do 20 g. Tato odrůda pochází z Japonska, plody jsou velice chutné s výrazným aroma. Rostlina má tzv. indeterminantní růst, jež nese dlouhé hrozny plodů.
cz
Lilek rajče 'Gardenberry F1' (Solanum lycopersicum)
cz