Dobrý den meduňka, máta, aloe stačí 1-2 rozrostou se do šířky .. měsíček bych dal 2-3 .. stévii jsem neměl, ale bude zřejmě stačit 1 to samé i šalvěj - z něj se stane časem keřík Kayenský pepř nemám a nevím Hloupý dotaz to není - lépe se zeptat, než něco zbabrat
Já bych dala každou rostlinku zvlášť. Do jednoho květináče jen jednu rostlinku. Meduňku, mátu, bazalku a šalvěj až povyrostou zaštipovat vrcholky a oni tak zhoustnou a udělají bohatý keřík. Aloe se nezaštipuje, k použití se odřízne vždy 1 čerstvý list. Buď se šťáva přímo vymačká na popáleninu nebo se nakape do bolavého ucha, a nebo se odříznou pichlavé okraje a jedna strana listu. Lžičkou se vybere 'šťavnatý gel'. Aloe není kaktus, je to druh lílie, která potřebuje pravidelnou zálivku, aby listy byly plné zdravého gelu. Kayenský pepř se v bytě pěstovat nedá, je napadán sviluškami. Podle mých zkušeností, pokud dám více rostlinek do jednoho květináče, bojují o přežití. Hůř se vyvíjí a pomaleji rostou než jedna rostlinka s dostatečným prostorem a živinami.
Po vzejítí semínek této bazalky jsem ve 20cm květináči nechala 10 rostlinek. Jak vidíte, rostlinky jsou vyzáblé, nepěkné. Po uštípnutí vrcholu špatně rostou. Vinu přikládám velkému množství rostlinekv květináči. Myslím si, že by stačily jen 3.