Dobrý den,
pokud mohu radit, tak mě se velice osvědčila odrůda Calypso, ale záleží na podmínkách a poloze. Jinak jahodník sám popínavý není, je možno ho vyvazovat anebo odnože nechat volně zakořenit, aby vyživily i plody na nich.

David Beneš, Ovocná a okrasná školka Příbor
Dobrý den, já mám od loňského roku sazenice jahodníku Dita z Turnovské Sempry, jsou určené do vyšších poloh, letos poprvé plodí a jsou chuťově výborné, jsou to krásné velké plody, na povrchu lesklé, jsou středně rané a právě nám postupně dozrávají (jsme v nadmořské výšce cca 652 m - Jizerské hory).

Turnovská Sempra nabízí tyto odrůdy
cz
Jahoda Dita - pomalu začíná chytat barvu foceno 1162012
Jahoda Dita - pomalu začíná chytat barvu foceno 1162012
cz
Jahodník Dita - celá sazenice foceno 2352012
Jahodník Dita - celá sazenice foceno 2352012
cz
Jahodník Dita - první náznak jahody foceno 2952012
Jahodník Dita - první náznak jahody foceno 2952012
cz
Jahody Dita - květy ze dne 2352012
Jahody Dita - květy ze dne 2352012
cz
Jahody Dita - už se můžou sklízet foceno 2762012
Jahody Dita - už se můžou sklízet foceno 2762012
Další informace v článcích o rostlinách
Jahody - výběr odrůd (PIXABAY) Jahody - výběr odrůd
Jahody můžete sklízet od června až do podzimu Abyste prodloužili dobu sklizně jahod, zvolte správnou skladbu odrůd. Můžete si vybrat jednou plodící, stáleplodící nebo opakovaně plodící odrůdy. Při dobře vyladěné kombinaci tak budete sklízet jahody po mnoho …
Jahody - barevné a jiné odrůdy (PIXABAY) Jahody - barevné a jiné odrůdy
Jahody patří k druhům, které mají mnoho odrůd a rozdílných vlastností, které se netýkají až tak vzhledu, co se týká samotné rostliny, ale jsou zde rozdíly v barvě květů, velikosti plodů, zrání, chuti, barvy plodů a využitím samotných plodů. Mimo jiné se …
Jahody Jahody - jak docílít bohaté úrody
Jahodník vyžaduje slunné stanoviště s humózní půdou a dostatkem vláhy. Zvláště po odkvětu potřebují rostliny hodně vody …
Jahody - jak na včasnou sklizeň Jahody - jak na včasnou sklizeň
Časná sklizeň jahod Chcete-li si pochutnat na jahodách až o deset dní dříve, na přelomu ledna a února přikryjte rostliny bílou zahradní textilií. Vhodné jsou rané až středně rané odrůdy, jako ’Gorella’, ’Dagmar’ a vzhledem i chutí vynikající ’Karmen’ …