Pěstování pórku ze semen

Dotaz KM: Dobrý den, prosím o radu. Poprvé zkouším pórek od semínka. V tomto stádiu už přesadit? Už opadaly "vrchní špičky". U jiných rostlin vím, ale u pórku vůbec. A jak hluboko? Zkouším ho poprvé a řídím se sáčkem (výsev v lednu až únoru). Uvidíme, co z toho bude. Na záhon můžu zasít vždy.

Odpověď EŠ: Sestříhnout kořínky, vršky. Chce to přesadit a hlavně světlo a chladnou místnost aby se vám to netahlo do výšky a neměla jste tenký nitky.

Odpověď HL: Ano já ho též předpěstuji, sestřihněte a presaďte bude super. Stříhám jen špičky, kořínky ne.

Odpověď VS: Já teda loni poprvé ale nechala bych ho, až pak do záhonu v březnu dubnu. Mám ho podobný.

Odpověď AC: Pórek vysévám v březnu přímo na záhony a v červnu přesazuji. V miskách za oknem jsem nikdy nepředpěstovávala...

Jak na výsev póru

Jak pěstovat pórek ze semen

Dotaz nebo odpověď uživatele z Facebook.com
cz
Pórek - pěstování ze semen
Pórek - pěstování ze semen
Další informace v článcích o rostlinách
Pórek - pěstování Pórek - pěstování
Správná výsadba sazenic póru Příliš brzo vysazené sazenice póru sice vytvoří silné, i když jemné „stvoly“, ty však mají tendenci k pukání …
Allium porrum - pórek: Přesazování pórku - sazeničkám při přesazování zastřihněte kořínky (KNIŽNÍKLU Allium porrum - pórek (1)
Pórek může být v zahradě přítomný neustále – na jaře jako malé sazeničky, v létě jako mladá zelenina a v hluboké zimě jako zralá plodina. Díváme se na něj jako na kořenovou zeleninu, i když jedlou částí je ztluštělý stonek. Ten zůstává bílý a sladký …
Euromedia Group k.s. | 03.12. 2016
Allium porrum - pórek Allium porrum - pórek (2)
BĚŽNÁ PÉČE Okopáváním překypříte půdu a omezíte růst plevele. Postupně, jak budou stonky růst do výšky a do šířky, motyčkou přihrabujte hlínu kolem spodní části. Za sucha zalévejte; používejte kropicí hlavici, abyste neodplavili půdu. Do 9 dílů vody …
Euromedia Group k.s. | 03.12. 2016