Jaroslava Marková Pro můj prodej vysévám první bazalku asi po 5 semenech rovnou do květináčků. V dubnu vysévám do volné půdy ve foliovníku bazalku k řezu natě. Přebytečné rostliny přesazuji do květináčků také k přímému prodeji. Oba způsoby mi připadají rovnocenné.

Dotaz nebo odpověď uživatele z Facebook.com
Děkuji paní Miloslavo. Jsem ráda, že tu máme zahradnici. Můžete být pro hodně lidí užitečná. Přesnější název je Ocimum kilimandscharicum 'African Blue', Bazalka křovitá. Ráda bych si ji na jaře u Vás objednala. Je to bazalka trvalá, ale nevím jak ji přezimujete. Může zůstat venku? Asi ne, když je z Afriky. Zřejmě na zimu do tepla a na jaře zase ven. Její druhotné jméno kilimandžáro napovídá, že potřebuje pořád teplo. Souhlasí? Děkuji.

Všechno jde tak, jak má jít.
Další informace v článcích o rostlinách
Bazalka pravá
Bazalka pravá, vonná (Ocimum basilicum) se k nám dostala v 16. století z Indie a Íránu. Dříve se u nás hodně pěstovala nejen jako léčivá a kořeninová rostlina, ale také jako okrasná rostlina do okenních truhlíků, kde byla kromě vůně vítána i její schopnost …
Vydavatelství ERA | 11.02. 2007
Ocimum - bazalka (PROVOBIS) Ocimum - bazalka
Bylina mnoha tváří – taková je bazalka. Kromě nejběžnější bazalky pravé (Ocimum basilicum) se pěstují i malolisté a velkolisté druhy, kultivary s červenými listy a další odrůdy lišící se vůní (citrónová, skořicová, anýzová aj.) i zemí původu …
PRO VOBIS, s.r.o. | 14.05. 2009
Ocimum - bazalka Ocimum - bazalka
Jak se starat o bazalku v květináči Bazalka s výrazně aromatickou chutí, označovaná jako ženevský typ neboli Siam Queen, určená pro hrnkové pěstování, bývá v prodejnách obvykle k dostání po celý rok …